جلوگیری از چاقی در کودکان: 6 کاری که خانواده‌ها می‌توانند انجام دهند

چاقی کودکان یک بیماری پیچیده است که عوامل مختلفی در آن نقش دارند، از جمله ژنتیک، الگوهای غذایی، سطح فعالیت بدنی و برنامه‌های خواب. کودکان چاق نسبت به همسالان خود با وزن سالم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلاتی مانند آسم، آپنه خواب، مشکلات استخوانی و مفصلی، دیابت نوع 2 و دیگر مشکلات سلامتی قرار دارند.

اگرچه هیچ راهکار واحدی برای حل این مشکل وجود ندارد، والدین و سرپرستان می‌توانند با استفاده از روش‌های مختلف به کودکان کمک کنند تا وزن سالمی داشته باشند و عادات سالمی را برای طول عمر خود ایجاد کنند.

چرا این موضوع مهم است؟

تقریباً از هر 5 کودک، 1 نفر دچار چاقی است. کودکان چاق نسبت به کودکان با وزن سالم در معرض خطرات بیشتری هستند، از جمله آسم، آپنه خواب، مشکلات استخوانی و مفصلی، دیابت نوع 2، و عوامل خطر بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا.

چاقی همچنین هزینه‌های پزشکی را افزایش می‌دهد. هزینه‌های پزشکی سالانه کودکان با چاقی شدید، به طور متوسط بیشتر از کودکان با وزن سالم است.

کودکان مبتلا به چاقی بیشتر احتمال دارد که در بزرگسالی نیز چاق بمانند. بزرگسالان چاق در معرض خطرات بیشتری قرار دارند، از جمله سکته مغزی، انواع مختلفی از سرطان، بیماری قلبی، دیابت نوع 2، مرگ زودرس و بیماری‌های روانی مانند افسردگی بالینی و اضطراب.

عواملی که بر چاقی تأثیر می‌گذارند شامل ژنتیک، الگوهای غذایی، میزان فعالیت بدنی، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و برنامه خواب هستند. همچنین، شرایط محیطی که در آن زندگی می‌کنیم، یاد می‌گیریم، کار می‌کنیم و بازی می‌کنیم، می‌تواند خوردن سالم و داشتن فعالیت بدنی کافی را دشوار کند.

جلوگیری از چاقی در کودکان

اگرچه هیچ راه حل واحدی برای مقابله با چاقی وجود ندارد، والدین و سرپرستان می‌توانند با انجام اقداماتی در خانه به کودکان کمک کنند تا وزن سالمی داشته باشند و عادات سالمی را برای طول عمر خود ایجاد کنند.

1. الگوی تغذیه سالم را به کودکان نشان دهید

انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات را در طول روز برای فرزندانتان فراهم کنید. میوه‌ها و سبزیجات یخ‌زده و کنسرو شده اغلب از نظر قیمت مقرون به صرفه‌تر از میوه‌ها و سبزیجات تازه هستند و همچنان برای بدن مفیدند. به دنبال سبزیجات و میوه‌هایی با سدیم کم یا بدون نمک اضافه شده باشید.

پذیرفتن الگوهای تغذیه سالم به عنوان یک خانواده به کودکان کمک می‌کند که با افزایش سن، وزن سالم خود را حفظ کنند. مصرف متنوعی از سبزیجات و میوه‌ها، غلات کامل، پروتئین‌های کم‌چرب و محصولات لبنی کم‌چرب یا بدون چربی، با رعایت دستورالعمل‌های تغذیه‌ای به بهبود سلامت کودکان و بزرگسالان کمک می‌کند.

به کودکان کمک کنید نوشیدنی‌های خود را بازبینی کنند و نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، نوشیدنی‌های میوه‌ای و شیر طعم‌دار را با آب، آبمیوه 100% طبیعی یا شیر کم‌چرب ساده جایگزین کنند.

2. به عنوان یک خانواده بیشتر تحرک داشته باشید

کودکان فعال از نظر جسمی نسبت به کودکان غیر فعال، عضلات و استخوان‌های قوی‌تر، سلامت قلبی و عروقی بهتر و چربی بدنی کمتری دارند. کودکان ۳ تا ۵ ساله باید در طول روز به طور منظم فعالیت فیزیکی داشته باشند. کودکان ۶ تا ۱۷ ساله نیز به حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه نیاز دارند.

برای کمک به کودکان خود در داشتن تحرک بیشتر و دستیابی به توصیه‌های فعالیت بدنی، آن را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید. پیاده‌روی با حیوان خانگی خانواده قبل و بعد از مدرسه، دوچرخه‌سواری و مسابقه دو در حیاط همه به عنوان فعالیت بدنی محسوب می‌شوند. حتی کارهای فعال مثل شستن ماشین، جاروبرقی کشیدن یا جمع کردن برگ‌ها نیز می‌توانند جزو فعالیت‌های بدنی روزانه باشند.

3. برنامه خواب منظم تعیین کنید

خواب مناسب به پیشگیری از دیابت نوع ۲، چاقی، صدمات و مشکلات توجه و رفتار کمک می‌کند. کودکانی که به اندازه کافی نمی‌خوابند، در معرض خطر افزایش وزن ناسالم قرار دارند. محققان همچنان در حال بررسی ارتباط بین خواب و افزایش وزن هستند. برخی از دلایل ممکن است شامل این باشد که کمبود خواب می‌تواند باعث شود کودکان بیشتر غذا بخورند یا به دلیل کمبود انرژی فعالیت بدنی کمتری داشته باشند.

کودکان پیش‌دبستانی به ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب در روز نیاز دارند که شامل چرت زدن نیز می‌شود. کودکان ۶ تا ۱۲ ساله به ۹ تا ۱۲ ساعت خواب بی‌وقفه در شب نیاز دارند و نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب احتیاج دارند. داشتن یک برنامه خواب منظم، حتی در آخر هفته‌ها، می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کودکان کمک کند.

4. جایگزین کردن زمان استفاده از صفحه‌نمایش با وقت‌گذرانی خانوادگی

در دوران کودکی، تماشای بیش از حد صفحه‌نمایش می‌تواند منجر به خواب ضعیف، افزایش وزن، کاهش نمرات درسی و افت سلامت روانی شود. کاهش زمان استفاده از صفحه‌نمایش می‌تواند فرصت بیشتری برای فعالیت‌های خانوادگی فراهم کرده و از ایجاد تمایل به مصرف غذاهای ناسالم جلوگیری کند.

خاموش کردن دستگاه‌های دیجیتال یک ساعت قبل از خواب و حذف صفحه‌نمایش از اتاق خواب کودکان می‌تواند به کاهش زمان استفاده از صفحه‌نمایش و بهبود خواب کمک کند. آکادمی اطفال آمریکا پیشنهاد می‌دهد که والدین یک برنامه رسانه‌ای خانوادگی تهیه کنند که نمونه‌هایی از روش‌های کاهش زمان استفاده از صفحه‌نمایش را شامل می‌شود.

5. حمایت از پیشگیری از چاقی در مراکز مراقبت و آموزش اولیه

حدود ۳ نفر از هر ۵ کودک زیر ۵ سال که هنوز به مهدکودک نمی‌روند، حداقل یک بار در هفته در محیط مراقبت غیر والدینی قرار می‌گیرند. تعداد بالای کودکان در محیط‌های مراقبت و آموزش اولیه (ECE) این مکان‌ها را به یکی از بهترین فضاها خارج از خانه برای کمک به ایجاد پایه‌ای برای سبک زندگی سالم در کودکان تبدیل می‌کند. برنامه‌های باکیفیت ECE می‌توانند تأثیر مثبتی بر سلامت اجتماعی و عاطفی، موفقیت تحصیلی، سلامت و نتایج اقتصادی و اجتماعی کودکان در آینده داشته باشند.

به دنبال مراکز ECE باشید که از تغذیه سالم نوزاد، تغذیه سالم، فعالیت بدنی، و محدودیت‌های زمان استفاده از صفحه‌نمایش حمایت می‌کنند. هنگام انتخاب برنامه ECE برای کودکتان، درباره سیاست‌ها و شیوه‌های مرتبط با تغذیه با شیر مادر، استانداردهای تغذیه برای غذاهای سرو شده، دسترسی به فعالیت بدنی در فضای باز در طول روز و میزان زمانی که کودک در مقابل صفحه‌نمایش خواهد گذراند، سوال کنید.

6. یک برنامه خانوادگی برای وزن سالم پیدا کنید

اگر نگران وزن کودک خود هستید، با پزشک او صحبت کنید. پزشک می‌تواند خطرات سلامتی مرتبط با اضافه وزن را ارزیابی کند. در صورتی که کودک شما اضافه وزن یا چاقی داشته باشد، پزشک ممکن است شما را به یک برنامه خانوادگی برای وزن سالم ارجاع دهد. این برنامه‌ها، تغییرات سبک زندگی مبتنی بر خانواده را به طور جامع ارائه می‌دهند تا به کودکانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند کمک کنند تا با ایجاد تغییرات مثبت در رفتار خود، به سمت وزن سالم‌تر حرکت کنند.

برنامه‌های خانوادگی برای وزن سالم شامل فعالیت‌های مختلفی هستند که همه اعضای خانواده می‌توانند در آن مشارکت کنند. این برنامه‌ها به کودکان و والدین کمک می‌کنند تا عادات غذایی سالم‌تر، فعالیت بدنی منظم‌تر و الگوهای خواب بهتری داشته باشند، که همگی نقش مهمی در دستیابی به وزن سالم ایفا می‌کنند.

تناسب اندام به چه معناست؟

تناسب اندام به چه معناست؟

حفظ سطح مناسبی از تناسب اندام بسیار مهم است، اما ممکن است تعیین دقیق آنچه تناسب اندام را شامل می‌شود، دشوار باشد. جنبه‌های مختلفی از