استراتژی‌های دفاع شخصی که کودکان می‌توانند برای مقابله با زورگویی استفاده کنند

آیا فرزند شما آماده یا مجهز است تا با زورگویی‌ها مقابله کند؟ این وبلاگ به بررسی برخی از بهترین استراتژی‌های دفاع شخصی برای کودکان در برابر زورگویی در زمین بازی می‌پردازد.

متأسفانه، زورگویی بسیار رایج است. سازمان خیریه Ditch the Label، که بر روی مسائل مرتبط با زورگویی تمرکز دارد، در نظرسنجی سالانه خود گزارش کرده که یک‌پنجم جوانان اعلام کرده‌اند که در سال گذشته مورد زورگویی قرار گرفته‌اند. همچنین، سه‌چهارم کودکان مورد زورگویی گفته‌اند که این موضوع بر سلامت روانی آن‌ها تأثیر گذاشته و نزدیک به نیمی از آن‌ها دچار افسردگی شده‌اند.

این آمار برای والدین و سرپرستان ترسناک است، هیچ‌کس نمی‌خواهد فرزندش قربانی زورگویی شود. راه‌حل چیست و چگونه می‌توانید فرزندتان را برای مقابله با این موقعیت‌ها آماده کنید؟

راه‌حل‌های مقابله با زورگویی متفاوت است، اما اکثر مدارس و کارشناسان معتقدند که کاهش وقوع زورگویی از همان ابتدا، کلید محافظت از کودکان آسیب‌پذیرتر است. بیشتر مدارس نوعی سیاست یا تکنیک برای کاهش زورگویی دارند؛ مانند شناسایی رفتارهای “آستانه‌ای” در کودکانی که احتمالاً زورگو هستند یا آموزش همدلی و مهربانی به کودکان.

چگونه ورزش می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس و تاب‌آوری کمک کند

داشتن سرگرمی‌های خارج از محیط مدرسه راهی عالی برای کودکان است تا از استرس‌ها رهایی یابند، به علاقه‌مندی‌های خود بپردازند و دوستان جدید پیدا کنند. اما آیا این می‌تواند به کودکان در مقابله بهتر با زورگویی کمک کند؟

ما فکر می‌کنیم که بله! سرگرمی‌هایی که شامل ورزش‌های گروهی یا هر نوع فعالیت بدنی گروهی هستند، علاوه بر اینکه برای سلامت کلی کودکان مفیدند، باعث افزایش اعتماد به نفس و تاب‌آوری آن‌ها می‌شوند.

کلاس‌های دفاع شخصی برای تقویت اعتماد به نفس کودکان عالی هستند، زیرا ممکن است آن‌ها را قادر سازند تا از خود به صورت فیزیکی دفاع کنند. اما در اینجا چند گزینه دیگر برای افزایش اعتماد به نفس نیز وجود دارد:

رقص: امروزه سبک‌های زیادی از رقص برای یادگیری وجود دارد. هیپ‌هاپ یا رقص محلی به ویژه در میان کودکان محبوب است. این سبک‌ها اغلب به صورت گروهی اجرا می‌شوند و بسیاری از آن‌ها در مسابقات شرکت می‌کنند که می‌تواند اعتماد به نفس را بیش از پیش تقویت کند.

فوتبال: آکادمی‌های فوتبال برای کودکان سال‌هاست که با محبوبیت روزافزونی همراه بوده‌اند. فوتبال دیگر فقط برای پسران نیست؛ اکنون دختران نیز به همان اندازه در فوتبال شرکت می‌کنند. فوتبال کودکان برای افزایش اعتماد به نفس، تاب‌آوری و توانایی کار تیمی بسیار مفید است.

شنا: یادگیری شنا یک مهارت نجات‌بخش ضروری است که اکثر والدین فرزندانشان را به یادگیری آن تشویق می‌کنند. اما شنا در تیم‌های رقابتی می‌تواند راهی عالی برای کودکانی باشد که اعتماد به نفس کمتری دارند و به آن‌ها کمک کند تا این مهارت را بهبود بخشند.

دفاع شخصی برای کودکان

دفاع شخصی برای کودکان

برای مواجهه با مسئله زورگویی از زاویه‌ای دیگر، منطقی است که به کودکان آموزش داده شود چگونه با زورگویی مقابله کنند و از چه استراتژی‌های دفاع شخصی می‌توانند برای حفظ امنیت خود استفاده کنند.

دفاع شخصی شامل طیف گسترده‌ای از مهارت‌هاست که به کودکان کمک می‌کند با زورگویی مقابله کنند و از آن اجتناب نمایند، اما «ضربه زدن» در انتهای لیست قرار دارد. بیشتر تاکتیک‌های دفاع شخصی که کودکان می‌توانند استفاده کنند، شامل تقویت اعتماد به نفس و یادگیری اعتماد به غرایز و حس‌های درونی‌شان است.

در ادامه چند راه برای آموزش دفاع شخصی به فرزندتان آمده است:

ایستادن با اعتماد به نفس: کودکانی که با اعتماد به نفس می‌ایستند، کمتر از کودکانی که خمیده در گوشه‌ای ایستاده و از برقراری ارتباط چشمی اجتناب می‌کنند، هدف زورگویی قرار می‌گیرند. به فرزندتان آموزش دهید که حالت بدنی خوبی داشته باشد، با هدف و قاطعیت راه برود و با دیگران ارتباط چشمی برقرار کند.

صحبت کردن با قاطعیت: زورگوها اغلب کودکانی را هدف قرار می‌دهند که ساکت‌تر هستند و احتمال دفاع از خود را ندارند. در بسیاری از مواقع، اگر هدف با اعتماد به نفس پاسخ دهد، زورگو عقب‌نشینی می‌کند. آموزش مهارت‌های زبانی قاطعانه به فرزندتان، راهی عالی برای تقویت صدای محکم و قوی در او است.

گوش دادن به غرایز: «غریزه درونی» چیزی است که همه ما داریم. همه ما می‌دانیم چه زمانی یک موقعیت ناامن به نظر می‌رسد یا احساس می‌کنیم «اتفاقی در حال رخ دادن است». به کودکانتان یاد دهید که به این غرایز گوش دهند. اگر احساس کردند که شرایط خطرناک است یا مشکلی در حال وقوع است، می‌توانند از آن موقعیت دور شوند.

یاد بگیرید که از موقعیت دور شوید: این یکی ممکن است ساده به نظر برسد. به فرزندتان بیاموزید که به سادگی از موقعیت‌های زورگویی دور شود. با این حال، دور شدن اغلب به عنوان رفتاری ضعیف تلقی می‌شود، در حالی که در واقع یک روش ساده برای پایان دادن به یک موقعیت خصمانه است. به فرزندتان آموزش دهید که دور شدن، گزینه شجاعانه‌تری است.

سر و صدا به پا کنید: به فرزندتان اطمینان دهید که اگر کسی آن‌ها را تهدید کرد یا به آن‌ها آسیب زد، درست است که سر و صدا به پا کنند. اکثر زورگوها وقتی توجه‌ها به سمتشان جلب شود، از کار خود دست می‌کشند. این تاکتیک همچنین در موقعیت‌های خطرناک با غریبه‌ها نیز کاربرد دارد. به کودکتان بگویید اشکالی ندارد که سر و صدا کنند و فریاد بزنند تا توجه دیگران را جلب کنند.

در گروه بمانید: زورگوها اغلب به دنبال فرصت‌هایی هستند که بتوانند هدفی را به تنهایی پیدا کنند. فرزندتان را تشویق کنید که همیشه با دوستانش بماند تا احتمال هدف قرار گرفتن کاهش یابد. رفت و آمد به مدرسه اغلب زمانی مناسب برای حمله زورگوها است، بنابراین بهتر است کودکان با گروه دوستان خود سفر کنند.

هنرهای رزمی برای کودکان

استراتژی‌های دفاع شخصی که در بالا ذکر شد، راهکارهایی هستند که می‌توانید در خانه به فرزندتان آموزش دهید. اما چه کاری می‌توانید انجام دهید تا فرزندتان را برای مقابله احتمالی با خشونت فیزیکی آماده کنید؟

هرچند همیشه باید از خشونت اجتناب کرد، اما در برخی مواقع، زورگو ممکن است مصمم به درگیری فیزیکی باشد. اگر فرزند شما تمام تکنیک‌های بالا را امتحان کرده و زورگو همچنان به حمله ادامه می‌دهد، او باید برای دفاع از خود آماده باشد.

کلاس‌های دفاع شخصی برای کودکان به‌عنوان راهی برای آموزش «مبارزه» نیستند بلکه تمرکز بیشتر بر تکنیک‌های محافظتی است، مانند دفع ضربات یا رهایی از دست حریف.

جوجیتسو یک سبک دفاع شخصی بسیار مؤثر است که به ویژه با محبوبیت بالای مسابقات UFC رواج بسیاری پیدا کرده است. هدف اصلی جوجیتسو کنترل حریف مقاوم با روش‌هایی است که او را مجبور به تسلیم شدن می‌کند، معمولاً از طریق درگیری فیزیکی (grappling).

با استفاده از تکنیک‌های صحیح، فرزندتان می‌تواند با اعتماد به نفس کامل، حریفانی با اندازه‌ی بسیار بزرگ‌تر از خود را بدون استفاده از ضربه یا لگد شکست دهد.

شرکت در ورزش‌هایی مانند جوجیتسو برای تقویت اعتماد به نفس بسیار مفید است. همان‌طور که در این مقاله اشاره شد، اعتماد به نفس و نحوه‌ی رفتار کودک می‌تواند به او کمک کند تا از همان ابتدا هدف زورگویی قرار نگیرد.