10 فایده ورزش برای سلامت روان

سازمان بهداشت جهانی سلامت روان را حالتی از رفاه توصیف می‌کند که در آن فرد توانایی‌های خود را درک می‌کند، می‌تواند با استرس‌های عادی زندگی کنار بیاید، می‌تواند به طور مولد کار کند و می‌تواند به جامعه خود کمک کند.

سلامت روان ما بر نحوه تفکر، احساس و عمل ما تأثیر می گذارد. همچنین به تعیین چگونگی مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب کمک می کند.

مراقبت از سلامت روان در هر مرحله از زندگی، از کودکی تا بزرگسالی، مهم است. یکی از راه هایی که می توانیم از سلامت روان خود مراقبت کنیم این است که فعالیت بدنی را در برنامه های روزانه خود بگنجانیم.

در ادامه 10 فایده ورزش برای سلامت روان شما آورده شده است:

1. خواب شبانه بهتر

همه ما بعد از یک خواب بد شبانه ممکن است بدخلق و تحریک‌پذیر باشیم و احساس آرامش نداشته باشیم. علاوه بر این، بی خوابی طولانی مدت می تواند با تعدادی از شرایط سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب مرتبط باشد.

ورزش منظم می تواند کیفیت خواب ما را بهبود بخشد که از عملکرد سالم مغز ما پشتیبانی می کند. هنگامی که ما ورزش می کنیم، بدن ما  هورمون شادی ترشح می کند که می تواند به کاهش اضطراب قبل از خواب و همچنین برخی از مشکلات رایج خواب مانند سندرم پای بی قرار، بی خوابی و آپنه خواب کمک کند.

ورزش همچنین می تواند میزان خواب عمیق ما را افزایش دهد و به ما کمک کند تا پس از فعالیت ذهنی بهبود پیدا کنیم.

2. تقویت تمرکز ذهنی

اگر می‌خواهید تمرکز خود را بهبود بخشید، ورزش به عنوان یک راه‌حل برای افراد در تمام سنین بسیار پیشنهاد می‌شود.

تحقیقات مبتنی بر شواهد نشان می‌دهد که پس از ورزش، تمرکز شما بهبود می‌یابد. در طول مدت زمان طولانی، ورزش همچنین می‌تواند به مقابله با پیری مغز و آلزایمر از طریق بهبود جریان خون و افزایش سطح پروتئین‌های مهم در مغز کمک کند.

3. افزایش سطح انرژی

شروع روز با مقداری فعالیت بدنی می تواند به شما کمک کند به لطف آزاد شدن اندورفین در مغز، انرژی بیشتری داشته باشید و برای مقابله با بقیه روز آماده باشید.

اندورفین ها، که اغلب به عنوان “هورمون های احساس خوب” شناخته می شوند، نه تنها درک شما از درد را کاهش می دهند و باعث ایجاد احساس مثبت در بدن می شوند، بلکه می توانند به افزایش سطح انرژی و حرکت شما کمک کنند.

فعالیت بدنی همچنین می تواند سلامت قلب و عروق شما را تقویت کند که به شما امکان می دهد در طول روز استقامت بیشتری داشته باشید. وقتی انجام فعالیت‌های روزانه‌تان آسان‌تر باشد، انرژی بیشتری باقی می‌ماند و در پایان روز احساس کسلی نمی‌کنید.

4. کاهش خطر بروز مشکلات سلامتی جسمی

همه ما می دانیم که ورزش برای سلامت جسمانی ما مفید است و وقتی از نظر جسمی سالم باشیم، می تواند سلامت روان ما نیز تحت تاثیر قرار دهد.

فعالیت بدنی منظم می تواند به مدیریت وزن، تقویت استخوان ها و ماهیچه ها و بهبود توانایی شما در انجام فعالیت های روزمره کمک کند. به گفته Dementia Australia، افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، کمتر دچار بیماری قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 می شوند که همگی عواملی هستند که با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط هستند.

5. اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد

عزت نفس و میزان احساس مثبت نسبت به خود بخش مهمی از سلامت روان ما است. عزت نفس خوب می تواند رشد ذهنی ما را تقویت کند و تحقیقات نشان داده است که ما بعد از ورزش افزایش قابل توجهی در عزت نفس را تجربه می کنیم.

هنگامی که ورزش می کنیم، بدن ما از نظر جسمی و ذهنی احساس بهتری دارد که به نوبه خود می تواند به ما کمک کند تا در مورد کیفیت زندگی خود احساس بهتری داشته باشیم و نگرش مثبت تری نسبت به خود داشته باشیم.

ورزش و سلامت روان

6. تقویت کننده خلق و خو

ممکن است در مورد «لذت دویدن» شنیده باشید، آن احساس شادی که در طول و بعد از ورزش رخ می‌دهد. این احساس خوشی به دلیل مواد شیمیایی است که هنگام فعالیت آزاد می‌شوند.

ورزش باعث تحریک تولید مواد شیمیایی مانند اندورفین، اندوکانابینوئیدها و دوپامین می شود که خلق و خوی شما را بهبود می بخشد و همچنین به کاهش اضطراب و تحریک احساس آرامش کمک می کند.

7. رهایی از استرس

همه ما استرس را در زندگی خود تجربه می کنیم. مقدار کمی استرس چندان مشکلی ایجاد نمی کند. اما زمانی که استرس شدید و ثابت باشد، می‌تواند منجر به تغییراتی در مغز شود که می‌تواند به ایجاد بیماری‌های جسمی و روانی کمک کند.

ورزش یکی از محبوب ترین توصیه های متخصصان مراقبت های بهداشتی برای کاهش استرس است. فعالیت بدنی سطح هورمون های استرس بدن ما از جمله آدرنالین و کورتیزول را کاهش می دهد و در عین حال تأثیر مثبتی بر سیستم قلبی عروقی، گوارشی و ایمنی شما دارد و بدن شما را از اثرات مضر استرس محافظت می کند.

پیاده‌روی صبحگاهی در کنار ساحل، دویدن بعد از ظهر، یا یک بازی تنیس با یک دوست، راهی عالی برای استراحت کردن از فعالیت‌های روزانه (و نگرانی‌هایی که ممکن است همراه با آنها باشد) و حفظ ذهن است.

8. تقویت حافظه

ما می‌توانیم مغز خود را با داشتن فعالیت‌های ورزشی فعال نگه داریم نگه داریم.

هیپوکامپ، بخشی از مغز که مسئول حافظه و یادگیری است، که در طول فعالیت بدنی منظم رشد می‌کند.

با افزایش سن، ورزش مغز را نیز تغییر می دهد تا از حافظه و مهارت های تفکر ما محافظت کند. مطالعات نشان داده‌اند که تمرینات هوازی، مقاومتی یا قدرتی، و ورزش ذهن و بدن می‌تواند سلامت شناختی مغز را در بزرگسالان مسن‌تر تقویت کند، از جمله بهبود در سرعت پردازش و عملکرد.

9. کاهش اضطراب

یکی از شایع ترین انواع بیماری های روانی اضطراب است و ثابت شده است که ورزش یک تسکین دهنده طبیعی اضطراب است. فعالیت‌های ریتمیک که نیاز به حرکت دست‌ها و پاهای شما دارند، بسیار مؤثر هستند، مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، هنرهای رزمی یا رقصیدن.

نکته ای که می توانید بیشترین بهره را از برنامه ورزشی خود ببرید، تمرین تمرکز حواس است. به عنوان مثال، تمرکز بر تنفس خود، یا فکر کردن در مورد احساس باد بر روی پوست شما هنگام راه رفتن.

10. انزوای اجتماعی را کاهش می دهد

یکی دیگر از فواید ورزش برای سلامت روان، کاهش احساس انزوای اجتماعی است. بسیاری از فعالیت‌های بدنی، مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری، شما را تشویق می‌کنند تا به محیط‌های اجتماعی بیشتری مانند ساحل، مسیرهای پیاده‌روی اجتماعی و سالن‌های ورزشی بروید. این می تواند به کاهش احساس تنهایی و انزوا کمک کند و شما را با افراد دیگر در تماس قرار دهد. همچنین می تواند به شما در ایجاد دوستی های جدید یا حتی برقراری ارتباط مجدد با افرادی که ممکن است قبلاً ارتباط خود را با آنها قطع کرده اید کمک کند.

فواید ورزش برای سلامت روان

چقدر باید ورزش کنیم؟

از نظر سلامت و سبک زندگی شما، ورزشی که انجام می‌دهید متفاوت است. اگر مشکلات سلامتی دارید، مسئله این است که چه کاری برای شما می تواند مفید تر باشد. بهتر است با پزشک یا یک متخصص در مورد فعالیتی که به نیازهای شخصی شما مطابقت دارد صحبت کنید.

شروع کردن

اگر فعالیت بدنی در حال حاضر بخشی از برنامه روزمره شما نیست، ممکن است از خود بپرسید که چگونه شروع کنید. موارد زیر می توانند گزینه های مناسبی باشند:

  • هر روز به هر نحوی که ممکن است فعالیت داشته باشید.
  • حرکت را فرصتی برای انجام دادن به جای مشکل در نظر بگیرید.
  • حرکت و فعالیت را در برنامه روزانه عادی خود بگنجانید.
  • با یک دوست یا عضو خانواده فعالیت داشته باشید.
  • فعالیت های مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
  • اگر می توانید، از ورزش منظم و شدید برای سلامتی و تناسب اندام بیشتر لذت ببرید.

انواع فعالیت‌های بدنی

معمولاً زمانی که ما یک چیزی را انتخاب می‌کنیم که از آن لذت ببریم، احتمال انجام ورزش بیشتر می‌شود و گزینه‌های زیادی در دسترس هستند که ممکن است دوست داشته باشید:

  • پیاده روی سریع
  • شنا کردن
  • ایروبیک یا ایروبیک در آب
  • گلف
  • دوچرخه سواری
  • کارهای مربوط به فضای باز و باغبانی
  • تنیس
  • تمرینات وزنه، قدرتی یا مقاومتی
  • بالا رفتن از پله ها
  • تایچی
  • یوگا
  • رقصیدن

به یاد داشته باشید که همیشه برنامه ورزشی خود را از سطح پایین شروع کنید و به آرامی پیشرفت کنید. ورزش خیلی شدید و خیلی سریع ممکن است خطر آسیب دیدگی شما را افزایش دهد. همیشه بهترین کار این است که با پزشک یا متخصص بهداشت خود مشورت کنید تا برنامه ای را که به بهترین وجه با نیازهای فردی شما سازگار است داشته باشید.

با شرکت در کلاس های حضوری و آنلاین آکادمی ویوا گامی در جهت بهبود سلامت جسمی و روحی خود بردارید.

فواید اسکات برای سلامتی

فواید اسکات برای سلامتی

تمرینات اسکات فقط برای ورزشکاران نیست. می توانید آنها را به عنوان بخشی از برنامه تمرینی منظم خود انجام دهید. اسکات پایین تنه شما را

5 فایده ورزش صبحگاهی

5 فایده ورزش صبحگاهی

ورزش صبحگاهی مزایای سلامتی زیادی دارد. اگر با مشکلی در پایبندی به روال روزانه روبرو هستید، ورزش خود را به قسمت اول روز منتقل کنید.