در حالی که ممکن است فکر کنید کشش، تنفس و تمرکز بر وضعیت بدن نمی تواند سلامت روانی شما را بهبود بخشد، شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان می دهد یوگا می تواند در کاهش علائم افسردگی موثر باشد.
در سالهای اخیر، علاقه فزایندهای به تمرینهای ذهن و بدن وجود داشته است که میتواند مسائل روانشناختی را بهبود بخشد. به طور ویژه، یوگا در دهه گذشته به طور قابل توجهی محبوبیت کسب کرده است.
- درمان سنتی افسردگی معمولاً شامل ترکیبی از روان درمانی و دارو است. اما همه به این نوع درمانهای مبتنی بر شواهد به خوبی پاسخ نمیدهند. فقط یک سوم افراد از اولین آزمایش خود با داروهای ضد افسردگی تسکین می یابند.
- تحقیقات نشان می دهد که یوگا می تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. در واقع، برخی از مطالعات نشان داده اند که یوگا به اندازه داروهای ضد افسردگی و ورزش در کاهش علائم افسردگی موثر است.
- محققان دریافتند که یوگا باعث تسکین فوری و همچنین کاهش طولانی مدت علائم می شود. و بهترین چیز در مورد یوگا این است که یک شکل بسیار قابل دسترس از فعالیت بدنی است و برای افراد در هر سنی، تیپ بدنی و سطح تخصصی مفید است.
تحقیقات در مورد یوگا و افسردگی
در حالی که تعداد مطالعات در مورد یوگا و افسردگی در حال افزایش است، هنوز سوالات زیادی پیرامون این موضوع وجود دارد. در ادامه برخی از دلایل پیچیده بودن تحقیقات در مورد تأثیر یوگا بر افسردگی آورده شده است:
- برخی از مطالعات شامل افرادی است که احساس افسردگی می کنند اما لزوماً افسردگی در آنها تشخیص داده نمی شود.
- انواع مختلفی از یوگا وجود دارد که مقایسه مطالعات را پیچیده تر می کند.
- یوگا احتمالاً روی هر جمعیتی به روشی کمی متفاوت تأثیر می گذارد.
برخی از تحقیقات بر روی جمعیتهای خاصی انجام شده است، مانند زنان یا مادران باردار. در ادامه، نتایج تحقیقات اصلی درباره چگونگی تأثیر یوگا بر افسردگی در این جمعیت های خاص بررسی شده است.
افسردگی ماژور (Major Depression)
یک مطالعه انجامشده در سال ۲۰۱۹ و منتشرشده درمجله عملکرد روانپزشکی نشان داد که یوگا میتواند به عنوان یک درمان تکمیلی مفید برای افسردگی بالینی یا اختلال افسردگی شدید باشد. در عرض یک ماه از شروع تمرین یوگا، کیفیت خواب شرکتکنندگان به طور قابل توجهی بهبود یافت. آرامش و انرژی مثبت افزایش یافت، در حالی که خستگی جسمانی و علائم اضطراب و افسردگی کاهش یافتند.
مهم است که توجه داشته باشید که این یک مطالعه کوچک با حضور تنها 30 شرکت کننده بود و محققان در تلاش بودند تا میزان صحیح یوگا را تعیین کنند.
یک گروه سه بار در هفته به مدت 90 دقیقه در طول سه ماه یوگا تمرین کردند، در حالی که گروه دیگر دو بار در هفته و هر کدام 90 دقیقه یوگا تمرین کردند. نتایج مثبت برای هر دو گروه یکسان بود.
زنان مبتلا به افسردگی
یک مطالعه در سال 2016 که در Complementary Therapies in Medicine منتشر شد که چگونگی یوگا مبتنی بر ذهن آگاهی را در مقایسه با پیاده روی به عنوان یک درمان جایگزین برای افسردگی بررسی کرد.
مطالعات زیادی انجام شده است که نشان می دهد فعالیت های فیزیکی مانند پیاده روی می تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. اما هنگامی که محققان دو گروه از زنان مبتلا به افسردگی را مورد بررسی قرار دادند (یکی پیاده روی و دیگری تمرین یوگا مبتنی بر ذهن آگاهی) دریافتند که گروه یوگا نتایج بهتری را پس از 12 هفته تجربه کردند.
در حالی که هر دو گروه بهبودی را در علائم خود تجربه کردند، گروه یوگا مبتنی بر ذهن آگاهی پس از پایان مطالعه، سطوح پایین تری از نشخوار فکری (که می تواند باعث افسردگی شود) را گزارش کرد.
مادران بارداری که به دلیل بارداریهای پر خطر مجبور به استراحت در بستر میشوند، اغلب از افسردگی رنج میبرند. انزوای اجتماعی، کمفعالیتی، خستگی و نگرانیهای مربوط به سلامتی فیزیکی، فقط چند مورد از دلایل ایجاد استرس هستند که زنان در بستر اغلب تجربه میکنند و همه این عوامل میتوانند به افزایش افسردگی و اضطراب منجر شوند.
درمان افسردگی برای این جمعیت ممکن است پیچیده باشد زیرا مصرف دارو ممکن است گزینه ای ایمن نباشد. حضور در جلسات درمان سنتی در یک محیط دفتری همچنین احتمالاً گزینه ای مناسب نخواهد بود.
تحقیقات نشان میدهد که یوگا ممکن است برای زنانی که به دلیل بستری در تخت برای حاملگی های پر خطر قرار میگیرند بسیار مفید باشد. یک مطالعه در سال 2020 منتشر شده در Complementary Therapies in Clinical Practice نشان داد که تنها سه جلسه در کاهش اضطراب و افسردگی برای زنان باردار مفید است.
بهبودی افراد از اعتیاد
افرادی که وارد برنامه ترک اعتیاد به الکل یا مواد مخدر شدهاند، اغلب با افسردگی و اضطراب مواجه هستند. مطالعات نشان میدهند که یوگا ممکن است یک روش امیدبخش برای درمان این افراد باشد.
یک مطالعه در سال 2011 منتشر شده در Procedia – Social and Behavioral Sciences نشان داد که یوگا به طور قابل توجهی اضطراب و افسردگی را در افرادی که در یک کلینیک توانبخشی بودند کاهش می دهد.
محققان دریافتند که تأثیر یوگا بر بدن (از جمله سیستم عصبی و هورمونهای مختلف) در کاهش علائم شرکتکنندگان مؤثر است.
آنها توصیه کردند که یوگا برای افرادی که از اعتیاد بهبود می یابند به عنوان شکل مکملی از درمان تجویز شود که می تواند دارو و درمان را حتی موثرتر کند.
با پزشک خود صحبت کنید
اگر احساس افسردگی می کنید یا درمان فعلی افسردگی شما آنطور که می خواهید پیش نمی رود، با پزشک خود در مورد اینکه آیا یوگا ممکن است یک گزینه باشد صحبت کنید. پزشک شما ممکن است بتواند به شما کمک کند مفیدترین نوع یوگا را برای افسردگی خود پیدا کنید. پزشک شما همچنین ممکن است بتواند یک مربی یا برنامه خوب یوگا را توصیه کند که ممکن است علائم شما را کاهش دهد.
هنوز تحقیقات زیادی در مورد یوگا باید انجام شود تا مشخص شود کدام نوع از یوگا بهتر عمل می کند، هر چند وقت یکبار یوگا باید انجام شود و چگونه می تواند علائم خاص افسردگی را برطرف کند. اما بدون شک، شواهد حاضر نشان میدهد که این ممکن است یک درمان تکمیلی موثر باشد که میتواند برای رفاه جسمی، روانی و معنوی شما مفید باشد.
بنابراین قدرت کشش و تنفس را دست کم نگیرید. ممکن است متوجه شوید که چند تمرین ساده یوگا ممکن است راه های قدرتمندی برای تقویت خلق و خو و کاهش علائم افسردگی شما باشد.
آیا میخواهید به عمق مشاهده و تجربه آرامش و تعادل رسیده و به بهترین نسخه از خودتان تبدیل شوید؟ پس به آکادمی ویوا بپیوندید و با مربیان یوگای ما همراه شوید.